HeadShot Gaming
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


HeadShot Gaming (HeadShot igraona)
 
PrijemTražiRegistruj sePristupi

 

 TeamViewer

Ići dole 
AutorPoruka
Milosh
Site owner
Milosh

Broj poruka : 72
Datum upisa : 31.03.2011
Godina : 32
Lokacija : Niksic

TeamViewer Empty
PočaljiNaslov: TeamViewer   TeamViewer EmptySre Apr 13, 2011 7:33 am

Vrlo često se dešava, bar meni, da nekome mogu riješiti problem na računaru ali, na žalost nisam blizu da to uradim.

Da bih ipak riješio problem, bez fizičkog prisustva, i bez telefonskih instrukcija koje samo troše živce , potrebno je da imam mogućnost da upravljam tim računarom sa svog računara - tzv. Remote control (daljinsko upravljanje).

U tu svrhu koristim program koji se zove TeamViewer koji služi za upravljanje udaljenim računarom, prenos dokumenata na i sa udaljenog računara. Pored toga, moguć je i chat (razmjena poruka) dok traje remote support konekcija, a ako imate mikrofon i web kameru, moguć je i audio ili audio/video razgovor.


TeamViewer 1302701086 \

Sve nabrojano je moguće izvesti putem LAN mreže ili preko intrenet konekcije.
Potrebno je da su oba računara spojena u zajedničku LAN mrežu ili da oba imaju pristup internetu, pokrenut TeamViewer i malo slobodnog vremena i volje za rješavanje problema.

Šta program TeamViewer radi?

Kada je na računaru pokrenut program, slika gore, ako račuanr ima internet konekciju, u polju Your ID (Vaš ID) će biti ispisan broj na osnovu kojega vaš računar može biti identifikovan od strane drugog TeamViewer-a čime će biti omogućena konekcija.

U polju Password (Šifra) je ispisana šifra koja je potrebna onome ko želi da se konektuje da bi dobi pristup računaru.Ta dva broja trebate poslati onome ko će se svojim TeamViewer-om konektovati na vaš računar.

Napomena:

Pazite na koji način šaljete ove podatke zbog mogućnosti da ih neko presretne i neovlašteno se konektuje na vaš računar. Dobro bi bilo poslati ih SMS-om ili izdiktirati telefonom budući da mail i chat klijenti nisu baš bezbjedni.

Kada primi ove podatke, osoba koja vam pomaže, treba u polje Partner ID (ID partnera) upisati (pastirati) vaš ID i kliknuti na dugme Connect to partner (Konektuj se na partnera) nakon čega će se pojaviti prompt za unos šifre i osoba koja vam pomaže ima puni pristup vašem računaru kao i pogled na ono što radi, isto kao da sjedi ispred vašeg monitora. Detaljan opis mogućnosti i načina korištenja će biti kasnije.

Brzina rada i odziva zavisi o brzini internet konekcije oba učesnika u sesiji. Mada uz malu redukciju kvaliteta slike (crno-bijela) zadovoljavajući odziv je moguć i pri brzinama od 333KBPs/128KBPs (download/upload) što je trenutno minimum i kod wireless operatera a kamoli na ADSL-u.

Sada treba samo da se zavalite u naslonjač i gledate kako vam neko rješava problem sa windows-ima, instalira neku aplikaciju ili kreira mail na nekom serveru i slično. Normalno, ako imate dovoljno povjerenja u stručnost osobe kojoj dajete PUNI pristup vašem računaru!

Program TeamViewer je besplatan za personalnu (nekomercijalnu) upotrebu i besplatno ga je moguće preuzeti OVDE

Upravljanje računarom na daljinu u sledecem postu..

Poslednji put izmenio Admin dana Sre Apr 13, 2011 8:15 am, izmenio ukupno 2 puta
Nazad na vrh Ići dole
https://headshotnk.forumsr.net/
Milosh
Site owner
Milosh

Broj poruka : 72
Datum upisa : 31.03.2011
Godina : 32
Lokacija : Niksic

TeamViewer Empty
PočaljiNaslov: Re: TeamViewer   TeamViewer EmptySre Apr 13, 2011 8:12 am

Upravljanje računarom na daljinu - TeamViewer

Kada je instalacija gotova, klijent treba da pokrene program i putem SMS, telefonom ili nekim chat klijentom vam dostavi svoj ID (nešto ovako: 123172241) i password (nešto ovako:1234).
Ove dvije stavke TeamViewer automatski generiše pri pokretanju.

TeamViewer 1302703182 [right]

Sada pokrenuti svoj TeamViewer i u polje Partner ID (ID partnera) pastirati ili otkucati dobijeni ID, kao na slici gore, markirati opciju Remote control (Upravljanje na daljinu) i kliknuti na dugme Connect to pratner (Konektuj se sa partnerom).
Ako je konekcija uspješno upostavljena, pojaviće se prozorčić za unos passworda, slika ispod.

TeamViewer 1302703589

Nakon upisa passvorda, kliknuti na tipku Log On (logiranje) nakon čega ćete dobiti desktop udaljenog računara u novom prozoru.. {nema slike trenutno}

Sada u prozoru TeamViewer-a imate desktop računara klijenta sa mogućnošću pune kontrole (osim ako vam klijent nije ograničio prava u konfiguraciji svog TeamViewer-a).
Šta sve možete uraditi, popraviti, podesiti ili pokvariti na tom računaru na koji ste se konektovali, zavisi od vas .Za olakšavanje rada TeamViewer ima neke alate o kojima će sada biti riječi.
Za početak, da bi se mogli sporazumijevati sa prijateljem TeamViewerima svoj chat klijent.
TeamViewer 1302703785

Klikom na meni Audio/Video sa alatne trake na vrhu prozora, izabrati opciju Chat (Razgovor) da se pojavi prozor za slanje i primanje tekstualnih poruka, slika lijevo.
U malo polje za tekst kucati poruke koje se šalju klikom na dugme Send (Pošalji). Primljene i poslate poruke će biti u velikom prozoru za tekst.Ovo je praktično za slanje šifri, korisničkih imena, putanja, linkova i slično.

Moguće je obavljati i glasovnu komunikaciju, naravno, ako imate mikrofone i zvučnike.
Izborom opcije Voice over IP (Zvuk putem IP-a) pojavi se prozorčić u kome samo treba kliknuti na link Transmit my audio now (Prenesi moj audio sada) da se pokrene prenos govora. Da biste mogli čuti drugu stranu, i tamo treba kliknuti na isti link (vaš prijatelj ili vi, jer imate kontrolu i nad tim računarom i teamViewer-om).

U istom prozoru su kontrole za upravljanje jačinom zvuka koji šaljete i primate.

Na kraju, ako imate i web kamere, moguće je izborom My video (Moj video) pokrenuti i video chat uz vrlo dobar kvalitet slike i zvuka. Video se pojavljuje u novom prozorčiću.

Sada je, uporedo sa radom na udaljenom računaru moguće davati i primati upute šta i kako treba napraviti.Za sve ove chat prozore je poželjno imati i što veći monitor da bi imali dovoljnu preglednost.
TeamViewer 1302704309

Ako je potrebno na udaljeni računar prenijeti neki dokument, to se vrši izborom opcije File transfer (Prijenos dokumenata) sa alatne trake iznad, nakon čega će se pojaviti prozor kao na slici lijevo.Prozor je podijeljen na dva dijela:
lijevo je prikaz diskova i dokumenata lokalnog računara, a desno prikaz diskova udaljenog računara.
Za prijenos dokumenta sa jednog računara na drugi (moguć je obostran pijenos), potrebno je u prozoru za prijenos podataka pronaći odgovarajući dokument, i selektovati ga. Nakon toga, u drugom dijelu prozora, pronaći i selektovati disk i direktorij u koji želimo prenijeti selektovani dokument i kliknuti na strelicu Send (Pošalji) ako šaljemo dokument(e) na udaljeni računar ili na strelicu Receive (Primi) ako primamo dokument(e) sa udaljenog računara.Vrijeme trajanja prijenosa dokumenata ovisi o njihovoj veličini i brzini internet konekcije.


Ako se na neki računar često konektujete, moguće je TeamViewer tog računara dodati u svoju listu pratnera, tako da odmah znate kada je TeamViewer na tom računaru pokrenut i koji je njegov ID.Ostaje još da vam jave password i konekcija može biti uspostavljena.

Na slici ispod je prozor ze logiranje u listu partnera. Prozor se dobije klikom na strelice pored labele Partner list (Lista partnera) u donjem desnom uglu prozora programa. Za to morate kreirati nalog na klikom na link Sign Up (Prijavi se) u prozoru na slici dolje.
TeamViewer 1302704508

Ako u TeamViewer-u udaljenog računara podesite da se automatski pokreće sa windows-ima i omogućava automatski prijem konekcija, onda možete postaviti svoj password. Na taj način, iz liste partnera dobijate ID a password već znate, pa vam za konektovanje nije potrebna intervencija klijenta na drugoj strani.


...preuzeto sa http://amicus.ba ..
Nazad na vrh Ići dole
https://headshotnk.forumsr.net/
 
TeamViewer
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1

Dozvole ovog foruma:Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
HeadShot Gaming :: SPAM ZONA :: Baza Znanja - Upustva-
Skoči na: